Govedo


Krave

 

  Proizvodi za rejo govedi

GRANULOR (25 kg) – rudninska krmna mešanica – mineralno – vitaminski dodatek za molznice – primerno za zmerno mlečno proizvodnjo

Ca:P 15:5, Granulor dnevnemu krmnemu obroku krav molznic dodajamo po 100-250 g na dan.

 

MAXIFORT SEMOULE EXTRA (25 kg) – rudninska krmna mešanica – mineralno – vitaminski dodatek za govedo – z višjo vsebnostjo sestavin (soli, vitamin E, selen) in z dodatkom beta karotenov ter biotina – primerno za višjo mlečno proizvodnjo

Ca:P 15:5. Maxifort semoule dnevnemu krmnemu obroku krav molznic dodajamo po 100-250 g na dan.

MVD: problemi (reprodukcija, parklji…) 1 kg/ 100 l mleka na dan, normalno stanje 0,75 kg/100 l mleka na dan, 100-250 g na molznico na dan

MERVIT SEMOULE (25 kg) – rudninska krmna mešanica – mineralno – vitaminski dodatek za telice in pitanje bikov (lahko tudi za molznice)

Ca:P 18:4 Mervit Semoule dodajamo dnevnemu krmnemu obroku

  • biki: 100-150 g na dan.
  • telice: 100 g na dan
  • (molznice: 100-250 g na dan)

MERVIT TARI GRAN (25 kg) – vitaminsko-mineralni dodatek za molznice v času presušitve

Vita Tari Gran dnevnemu krmnemu obroku molznic v zadnjih dveh mesecih brejosti (presušitev) polagamo po 150-250 g na dan.

  • briketki, okusni

 K-3 ENERGY (25 kg) – visoko-energetska krma za molznice – za preprečevanje energetskega primanjkljaja (visoka proizvodnja, ketoza) – vsebuje tudi dodatke, ki zagotovijo v mleku – ob višji proizvodnji – tudi dobro vsebnost beljakovin, maščob in suhe snovi – ocena energije 11,5-12 MJ NEL – 1 kg zadostuje za 3,5-4 l mleka.

MYCOBIOTIC (25 kg) – dopolnilna krmna mešanica za molznice – za zmanjševanje in preprečevanja pojava somatskih celic

Mycobiotic dnevnemu krmnemu obroku molznic dodajamo po 30-80 g na dan – v primeru plesnivih in/ali gnilih silaž.

VITAFIX (25 kg) – prehranski dodatek za vezavo mikotoksinov in izboljšanje ekonomskih kazalcev v reji (in preprečevanja pojava somatskih celic)

Vitafix veže in s tem inaktivira mikotoksine, ki jih v krmo izločajo plesni.

Navodilo za uporabo: Vitafix se vmeša se v krmo 50-100 g na dan ali 1-3 kg/t krmil.

BIOPECT (1 kg in 5 kg) – prehranski dodatek za teleta, pujske, jagnjeta in druge živali za stabilizacijo presnove vode in elektrolitov v primeru drisk

Biopect se uporablja v primerih prebavnih motenj (drisk) – tudi preventivno

 

Mlečni nadomestki:

ISILAC (25 kg in 10 kg) – je standardni mlečni nadomestek za teleta

KALVOQUICK (25 kg) - je nadstandardni mlečni nadomestek za teleta, ki je primeren tudi za napajanje telet od prvih dni življenja naprej.

COMBI 3 (25 kg) – je standardni mlečni nadomestek za teleta z dodatkom posnetega mleka v prahu (3%), brez dodane soje, ki je primeren tudi za napajanje telet od prvih dni življenja naprej.

COMBI 30 (25 kg) – je nadstandardni mlečni nadomestek za teleta z dodatkom posnetega mleka v prahu (30%), brez dodane soje.

HALMALAC 50 (25 kg) - je nadstandardni mlečni nadomestek za drobnico (kozliče in jagenjčke) s posnetim mlekom v prahu (50%), brez dodane soje.

LAMM 50 (25 kg) – je nadstandardni mlečni nadomestek za drobnico (kozliče in jagenjčke) s posnetim mlekom v prahu (50%), brez dodane soje.